Celebració del Primer de Maig 2021

Fa uns 50 anys que la Pastoral Obrera de Lleida celebra una Eucaristia amb motiu del Dia del Treball, el Primer de Maig. Durant tot aquest temps s’havia realitzat de manera ininterrompuda, en diferents parròquies de la ciutat. Només l’any passat les precaucions amb motiu de la pandèmia van aconsellar suspendre els actes presencials, tot i que vam fer una trobada telemàtica molt íntima.
És per això que la celebració d’enguany ens feia una il·lusió especial. Tot i haver mantingut les trobades i reunions de Revisió de Vida per mitjans electrònics, feia mesos que no ens trobàvem presencialment amb moltes persones amb les que compartim camí.
En aquesta ocasió ens va acollir la Parròquia del Pilar (Unitat Pastoral Pilar-Magdalena) Vam comptar amb la presència del Sr. Bisbe, Mons. Salvador Giménez.
Com no podia ser d’altra manera, tant la homilia del Sr. Bisbe, com el contingut del comunicat de la Pastoral Obrera de Catalunya van fer incís en la necessitat de millorar les condicions d’extrema dificultat en que es troben moltes persones i que ha empitjorat pels problemes addicionals que ha causat la pandèmia, amb el continu agreujament de les desigualtats socials. En aquest sentit, un cop més, vam insistir en la reivindicació d’un treball decent per a tothom.
Amb el propòsit de continuar donant testimoni de Jesucrist en el món del treball, segons els signes dels temps, ens vam acomiadar. Esperem que les condicions sanitàries millorin aviat i puguem tenir espais de convivència.

Pastoral Obrera de Lleida. (Fundació Jaume Rubió i Rubió, Salesians – Plataforma Social St. Jordi, Acció Catòlica Obrera)

Vídeo de l'Eucaristia al web de la Unitat Pastoral Pilar-Magdalena: https://www.facebook.com/UpaPilar.MagdalenaLleida/videos/933952310480657...

Foto: Gemma Naranjo.