Comunicat de la Pastoral Obrera de Catalunya davant el tancament de la Nissan

Davant del tancament de les fàbriques de la NISSAN a Catalunya que deixa al carrer a 4.000 treballadores i treballadors directes i afecta gravíssimament a 21.000 d’indirectes.

Com a moviments i col·lectius de treballadores i treballadors cristians volem:

  • Expressar la nostra indignació i rebuig a aquest tancament, fruit de l’especulació i la manipulació que fan aquestes empreses multinacionals, que estan potenciant aquest capitalisme sense entranyes, amb l’únic objectiu del seu guany i benefici al preu que sigui, sense tenir en compte el bé social, als treballadors i treballadores ni les seves famílies.
  • Constatar la feblesa dels nostres governs, que no han lluitat tot el que calia al costat dels treballadors/es per trobar una alternativa a aquesta agressió del capital al món del treball del nostre país.
  • Compartir amb vosaltres el testimoni del Jorge Pérez, un militant obrer cristià de l’ACO (Acció Catòlica Obrera), treballador de la NISSAN. Creiem que les seves paraules reflecteixen la realitat que estan vivint aquests milers de companyes i companys nostres: el dolor, el patiment, la frustració i la indignació pel tracte rebut, de part de l’empresa, amb els seus directius i accionistes. Alhora que expressa la seva fe en Jesucrist i la força que dona el sentir-se estimat per Ell. (Enllaç al testimoni d’en Jorge Pérez, un treballador afectat)

Fem nostres les paraules del Papa Francesc el Primer de Maig d’enguany:
Tota injustícia que es comet contra una persona que treballa és una agressió a la dignitat humana, àdhuc a la dignitat del qui comet la injustícia: s’abaixa el nivell i s’acaba en la tensió de dictador-esclau. En canvi, la vocació que Déu ens dona és molt bella: crear, re-crear, treballar. Però això només pot fer-se quan les condicions són justes i es respecta la dignitat de la persona.

Per això volem:

  • Fer un gran crit de Solidaritat amb totes i tots els treballadors/es de la NISSAN: els hi donem el nostre suport, perquè la seva lluita és la nostra.
  • Invitar a participar en les accions i manifestacions que facin els treballadors/es.
  • Cridar a col·laborar econòmicament a la caixa de resistència que tenen per poder fer front a aquesta lluita, ells i les seves famílies. El número de compte d’aquesta caixa de resistència és: ES21 0049 1944 2623 1003 0440