L'ACO reflexiona al voltant del Dia de la Dona Treballadora

El dia 4 al vespre ens hem trobat els membres de l'ACO (Acció Catòlica Obrera) de Lleida per fer un acte per celebrar el Dia de la Dona Treballadora. En aquest acte hem reflexionat al voltant de la dona i la pandèmia actual. Per fer-ho es van presentar tres testimonis de tres dones treballadores en tres àmbits diferents: treball en el sector assistencial en un centre de joves amb discapacitat intel·lectual, treball en el sector educatiu amb infants de preescolar i treball en el sector de la neteja dintre d'un centre educatiu.

Treballs que desenvolupen majoritàriament sempre dones i que es consideren propis de dones. Totes elles van plasmar la seva experiència en aquests mesos de pandèmia i, com aquesta havia canviat en alguns casos la manera de fer el treball, com els havia afectat en l'àmbit de condicions laborals i els incompliments per part de les empreses de respectar els seus drets com a treballadores i també l'impacte emocional.

Aquests treballs, igual que el d'altres dones ha estat i és essencial per continuar educant persones, per atendre-les, per estimar-les, per poder treballar en espais que estiguin nets...i és cabdal que la societat en general també en faci una reflexió profunda del que ha suposat i suposa el treball de la dona en tota aquesta pandèmia.