Jornades Generals de Pastoral Obrera d'Espanya

Com cada any, la Comisión Episcopal de Apostolado Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola (Departamento de Pastoral Obrera) ha organitzat les Jornades de Pastoral Obrera. Aquesta és la XIX edició i s'ha realitzat a Àvila els dies 16 i 17 de Novembre. El lema que presideix la trobada és “No os dejéis robar la esperanza. Espiritualidad cristiana en la precariedad”.
Representant a la Diòcesi de Lleida, hi han participat el Lluís Tarazón, com a delegat de Pastoral Obrera i Consiliari diocesà de l'ACO i el Josep Anton Belchi, militant del mateix moviment i membre de l'equip de la Delegació de P.O.
El dissabte al matí ha intervingut Guillermo Fernández Maíllo, de l'Equipo de Estudios de Cáritas Española y Fundación Foessa, amb la ponència “Precariedad social: ¿una nueva forma de vida?” Ha fet una anàlisi del funcionament dels mecanismes de la crisi i per què es realimenta la precarietat en les persones que la pateixen.
Per la tarda, Darío Ernesto Mollá Llácer, jesuïta, ha presentat la seva ponència “Reflexiones sobre Espiritualidad del Trabajo en tiempos de precariedad”. A partir d'una mirada a la realitat, ha elaborat un grup de 5 propostes d'espiritualitat per a assegurar la dignitat de les persones en situacions de precarietat, acompanyar-les i cercar sortides.
El diumenge al matí s'han presentat experiències d'acompanyament en la precarietat. S'ha fet un treball de grups i, en plenari, s'ha fet un resum del que han significat les Jornades.
Han participat unes 65 persones de diòcesis de tot l'Estat i ha estat present Mons. Antonio Algora, Bisbe de Ciudad Real i Responsable del Departamento de Pastoral Obrera de la CEAS.