Els nostres referents: Loreto Mateu

Aquest Primer de Maig de 2018, fem memòria de la nostra amiga Loreto Mateu Vidal.

De ben jove ja es va oferir per fer de catequista a La Mariola, Butsenit, Rufea que formaven part de la parròquia de Sant Llorenç.

Així mateix als locals de la JOC juntament amb altres companys, iniciaren grups de catequesi per a adults i nens. D’aquí va sorgir un grup de pares de l’escola Espiga amb un esperit evangelitzador anomenat comunitat de base Espiga. En aquesta comunitat es feia un itinerari de Fe pels grans i classes d’informació religiosa pels alumnes.

Va formar part de grups de revisió de vida, primer a les sabatines dels Joves d’Acció Catòlica, JOC i després a la HOAC i ACO.

Va compartir la seva vida amb el Plàcid Burgués, formant una família i que es recolzava mútuament en tots els projectes que emprenien.

Per fer aquest petit homenatge, s'ha parlat amb algunes amigues i amics i això és el que diuen quan parlen de la Loreto:
- Persona implicada amb els més necessitats: cursos de costura i cuina per dones al “Canyeret”, voluntària a Càritas, costurera a Troballes,...
- Tenia un do especial per estar atenta a les persones: El pare d'una amiga es va morir, i quan aquesta va arribar a casa, la Loreto estava ocupant-se de la mainada, sense que ningú li hagués demanat res, ja que l'amiga venia de treballar i no coneixia la mort del pare al ser aquesta imprevista.
- Una altra amiga va posar una botiga i li va demanar a la Loreto que li fes unes bates per la dependència, la Loreto les va fer sense voler cap recompensa. Sempre actuava amb total altruisme.
- Compaginava la seva vida familiar amb la seva professió i vocació, era una modista de primera, ho diem amb coneixement de causa.
- Sovint anava a Llardecans per ajudar la seva mare. S'hi quedava 2 o 3 dies i li arreglava la casa de dalt a baix.
- Detallista com era, a les reunions i trobades sempre portava les seves ametlles garapinyades i els típics calaixets de Llardecans.
- Resumint una persona bona, discreta, generosa i sobretot ENTREGADA als demés.

I per acabar posem unes paraules d’acció de gràcies de la seva neboda Anna; “Gràcies per ensenyar-me a ajudar, a compartir i a escoltar. Gràcies per tot: Has sigut un exemple per mi de generositat, de bondat, de saber estimar i de saber acompanyar. D'aquest temps meu viscut al vostre costat sols guardo el be rebut tot fent camí." Anna

---
Agraïm la col·laboració de: Xavier Batiste, Carme Sambola, Elvira Mòdol i Teresa Llop

AdjuntMida
PDF icon Text en PDF188.67 KB