XX Jornades de Pastoral Obrera d'Espanya

El 20è aniversari del document “Pastoral Obrera de toda la Iglesia” (POTI) ha estat el teló de fons on s'han desenvolupat les Jornades de Pastoral Obrera. Aquestes Jornades són organitzades per la Comisión Episcopal de Apostolado Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola (Departamento de Pastoral Obrera) Enguany, han tingut lloc a Madrid els dies 15 i 16 de Novembre.

Per part de la Diòcesi de Lleida, han estat presents Lluís Tarazón, delegat de Pastoral Obrera i Consiliari diocesà de l'ACO, i Josep Anton Belchi, militant del mateix moviment i membre de l'equip diocesà de P.O. Des de Catalunya, a més, hi havia participants dels bisbats de Sant Feliu, Terrassa i Barcelona. Aquest darrer contava amb la presència de Montserrat Ribas, presidenta de ACO.

Ha obert les Jornades el Bisbe responsable del Dpt. de Pastoral Obrera, Mons. Antonio Algora, amb la ponència “Perspectivas a los veinte años de la publicacion del documento La Pastoral Obrera de Toda la Iglesia.

Desprès han pronunciat ponències Francisco Porcar, Alfonso Alcaide y Elio Estanislau.

Finalment, com a darrera aportació, Fernando Díaz Abajo, Director del Departamento de Pastoral Obrera de la CEAS, ha fet la seva aportació “Una renovada propuesta de Pastoral Obrera para una nueva evangelitzación del mundo del trabajo”

Desprès de cadascuna de les 5 ponències, s'ha obert un espai de diàleg on representants de totes les diòcesis han pogut preguntar als ponents i fer les seves pròpies reflexions.

També va haver un espai de convivència, la nit del dissabte, on cadascú va compartir productes típics de la seva terra.

L'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, s'hi ha fet present durant una estona el matí del diumenge.

Han participat unes 150 persones de més de 30 diòcesis de tot l'Estat. Durant tot el desenvolupament de les jornades ha estat molt activa a Twitter la etiqueta #XXanivpoti.

AdjuntMida
Image icon XX_JornadasPO.jpeg36.64 KB
PDF icon XX_JornadasPO.pdf127.01 KB